Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iunie 2014 | 13:24
Pierderea Basarabiei comemorată în 20 de judeţe ale României
Platforma Unionistă Acţiunea 2012 organizează sâmbătă, 28 iunie, un flashmob comemorativ la Bucureşti, pentru a marca tragica pierdere din 1940 a Basarabiei. Voluntarii şi simpatizanţii organizaţiei se vor întâlni la ora 21:00, când vor ţine un moment de reculegere în amintirea românilor ucişi, torturaţi sau deportaţi în perioada care a urmat ultimatumului din 26 şi 27 iunie 1940.
Potrivit organizatorilor, toți cei prezenți la eveniment vor așeza sute de lumânări sub forma unui mesaj menit să semnaleze necesitatea reunirii celor două state românești.

„Este de datoria noastră să contribuim la repararea acestei tragedii istorice, iar un prim pas este să nu uităm de suferințele prin care au trecut bunicii noștri și să nu uităm că peste Prut trăiesc acum trei milioane de români separați fără voia lor de Țara-Mamă. Iar apoi nu ne rămâne decât, unindu-ne forțele, să realizăm împreună idealul național: Reîntregirea”, a declarat Mihai Nicolae, co-președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Coaliția unionistă organizează în fiecare an la Bucureşti acţiuni de comemorare la 28 iunie. Flashmob-uri comemorative vor fi organizate concomitent în peste 20 de județe ale României.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam