Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iunie 2014 | 11:16
Pierderea Basarabiei comemorată la Paris
Românii de pe ambele maluri ale Prutului au manifestat sâmbătă, 28 iunie, în faţa Ambasadei Rusiei din Paris. Manifestanţii au marcat astfel tragica pierdere din 1940 a Basarabiei.
Solicitat de trm.md, Vasile Călmățui, președintele Clubul Liberal Paris, ne-a comunicat că prin acţiunile demarate s-a protestat contra menținerii trupelor ruseşti în partea de est a Republicii Moldova, în Transnistria.

Organizatorii, reprezentanții Clubul Liberal Paris, au menţionat că astfel manifestanții au comemorat martirii ocupației sovietice și au discutat despre ultimele evenimente din Republica Moldova și din regiune.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam