Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Septembrie 2014 | 13:28
Planuri coregrafice discutate de ambasadorul Moldovei în Polonia
Ambasadorul Republicii Moldova în Polonia, Iurie Bodrug, împreună cu soţia au vizitat localitatea Koszęcin, voievodatul Silezia, unde se află sediul permanent al vestitului ansamblu de muzică şi dans „Sląsk”şi au urmărit evoluţia colectivului în cadrul cele de-a 63-a stagiuni.
În cadrul vizitei, oficialul moldovean a discutat cu directorul colectivului, Zbigniew Cerniak. Astfel, s-a convenit asupra stabilirii relațiilor de colaborare cu colectivul de dans „Joc” din Republica Moldova, prin schimb de experiență, participare la proiecte și programe comune, schimb de coreografi etc.

Ansamblu de muzică și dans “Sląsk” (“Silezia”) a fost creat în memoria lui Stanislaw Hadyna, informează Ambasada Moldovei la Varșovia.


Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam