Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Februarie 2016 | 15:15
Plasticianul Vasile Moşanu îşi vernisează expoziţia la Ottawa
Artistul plastic din Republica Moldova stabilit în Canada, Vasile Moşanu, îşi vernisează expoziţia personală de pictură „The Mask of Ages” în incinta galeriei de artă „Gallery 200” din oraşul Ottawa, Canada. Expoziţia va rămâne deschisă pentru public până la 8 martie.
În cei 35 de ani de creație, operele talentatului pictor, grafician și creator de vitralii i-au adus artistului recunoaștere internațională, lucrările sale fiind expuse în Moldova, Franța, Germania, SUA, Canada, Italia, Suedia, Estonia, România și Rusia.

Doritorii de a cunoaște creația artistului originar din Republica Moldova o pot face de luni până vineri între orele 10:00 și 21:00, sau sâmbătă, între orele 9:00 și 17:00. Adresa galeriei: „Gallery 200”, The School of Dance, 200 Crichton St, Ottawa, ON, K1M 1W2.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Montreal, picturi ale lui Vasile Moșanu sunt expuse și în cadrul Muzeului de Arte din Chișinău, precum și în numeroase colecții private din întreaga lume. Pe lângă picturile în ulei, Vasile Moșanu mai este autorul a numeroase ilustrații pentru cărți, icoane, picturi murale bisericești și vitralii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam