Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 August 2014 | 16:41
Pliante informative despre Zilele Diasporei sunt oferite la punctele de trecere a frontierei
Peste o sută de mii de pliante informative despre Zilele Diasporei vor fi distribuite în aceste zile la punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, anunţă Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD).
Solicitat de trm.md, şeful BRD, Victor Lutenco, a comunicat că poliţia de frontieră a început să repartizeze cetățenilor care intră în Republica Moldova două pliante informative. Primul conține informații privind activităţile ce vor avea loc în perioada 28-30 august, în cadrul Zilelor Diasporei. Iar celălalt pliant se referă exclusiv la Festivalul Diasporei, ce va avea loc la 30 august.

„În cadrul Festivalului Diasporei, atât premierul Iurie Leancă, cât şi alţi oficiali vor lua parte la producerea celei mai mari plăcinte cu măr din ţara noastră” a menţionat şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam