Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Ianuarie 2014 | 12:30
PLR a inaugurat un birou la Strasbourg
Formaţiunea politică din Moldova, Partidului Liberal Reformator (PLR), şi-a lansat un birou şi în oraşul Strasbourg din Franţa.
În alocuțiunea sa de deschidere a întrunirii, Gheorghe Bobeică, președintele biroului a trecut în revistă cele mai importante motivații ale noilor membri PLR. Potrivit lui, pasul făcut de către deputații liberali reformatori prin votarea noului Guvern la 30 mai 2013 a semnificat continuarea cursului de integrare europeană al Republicii Moldova.

Dorin Duşceac, vicepreședintele Partidului Liberal Reformator şi preşedintele Asociaţiei doctorilor şi doctoranzilor basarabeni din Franţa, i-a îndemnat pe moldovenii stabiliţi peste hotare să fie mereu implicați în viața politică a țării lor de origine. În opinia sa, crearea acestei organizații în inima Europei denotă prezența și activismul PLR în diasporă.

 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam