Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Februarie 2014 | 16:24
PLR pledează pentru introducerea votului la distanţă
Partidul Liberal Reformator pledează pentru introducerea modalităţilor de vot de la distanţă: votarea prin corespondenţă sau prin procură şi votarea electronică pe Internet, modalităţi care ar fi accesibile pentru moldovenii din orice colţ al lumii.
Potrivit PLR, experienţa pozitivă a mai multor state democratice precum Franţa, Italia, Estonia facilitează participarea la procesul de vot a cetățenilor din afară țării.

În viziunea Partidului Liberal Reformator, introducerea acestor modificări la Codul Electoral va scuti concetățenii noștri din diasporă de cheltuieli importante pentru a se deplasa, în ziua votului, la cea mai apropiată misiune diplomatică a Republicii Moldova.

Oportunitatea introducerilor acestor modificări în Codul Electoral a fost discutată la o întrevedere recentă a liderilor Partidului Liberal Reformator cu delegația Comisiei de la Veneția.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam