Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2014 | 13:08
PLR propune introducerea licenţelor pentru transportatorii de pasageri şi colete
Fracţiunea parlamentară a PLR a înregistrat o iniţiativă legislativă privind introducerea licenţelor de transport pentru toate categoriile de transportatori de pasageri şi colete, care activează în ţările în care locuiesc comunităţi numeroase de cetăţeni ai Republicii Moldova, informează plr.md.
Introducerea licențelor va însemna pentru majoritatea transportatorilor eliminarea unui pericol permanent de a fi amendați de către poliția rutieră a țărilor din Uniunea Europeană. Acest lucru va permite desfășurarea activității în condiții normale pentru cele câteva mii de persoane antrenate, în prezent, în acest domeniu de activitate.

Licențele vor permite transportatorilor din Republica Moldova desfășurarea activității în deplină legalitate, în corespundere cu normele legale valabile în țările Uniunii Europene. Aceasta va permite păstrarea legăturilor dintre emigranții moldoveni și membrii familiilor acestora din țara de origine.

Procedura de licențiere a transportului de colete, inclusiv a coletelor alimentare, trebuie să conțină prevederi privind obligativitatea echipării unităților de transport cu compartimente frigorifice, în cazul transportului coletelor alimentare. Aceasta va permite transportarea coletelor alimentare cu respectarea normelor sanitare și igienice, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra sănătății publice și va reduce numărul cazurilor de intoxicare cu alimente expirate în urma unui transport îndelungat în condiții inadecvate.

În paralel, Partidul Liberal Reformator pledează pentru aprofundarea colaborării între forțele de ordine din Republica Moldova și autoritățile statelor de reședință a conaționalilor noștri stabiliți peste hotare. Acest fapt ar contribui la prevenirea și contracararea unor fenomene negative, cum ar fi racketul la care sunt supuși deseori transportatorii moldoveni.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam