Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Februarie 2016 | 19:40
Poetul Grigore Vieru, venerat de conaţionalii din Portugalia (FOTO)
Asociaţia Culturală a Imigranţilor Moldoveni „Mioriţa" din oraşul Barreiro din Portugalia a adus un omagiu poetului Grigore Vieru, organizând o lecţie deschisă dedicată consacratului poet.

 
„Grigore Vieru a apărut pe lume ca o binecuvântare, ca o  „Floare din lumină” pentru poporul nostru. Ar fi împlinit 81 de ani,  se spune că timpul le vindecă pe toate, dar, în unele cazuri,  timpul face dorul și amintirile mai apăsătoare. Am așezat mese cu flori și candele, lumânări, am așternut lăicere țesute de bunica, ne-am îmbrăcat în alb și negru, am pus panglici tricolorul în piept și ne-am așezat grămăjoara în jurul portretului lui Grigore Vieru!”, a menționat pentru TRM.MD Rodica Gherasim, Președinta Asociației „Miorița”.


 
Cei prezenți la evenimentul organizat cu genericul „Floarea din lumină” au luat parte și la un recital închinat lui Grigore Vieru.


Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam