Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Ianuarie 2015 | 15:33
Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat de moldovenii din Baku
La Baku a avut loc o serată de omagiere a poetului Mihai Eminescu şi de celebrare a Zilei Diplomatului. Acţiunile s-au desfăşurat în conformitate cu Planul de acţiuni al Misiunii diplomatice privind conlucrarea cu diaspora moldovenească din Azerbaidjan.
Programul festivității, desfăşurat într-o ambianţă tradiţionalistă azeră, a inclus alocuţiunea ambasadorului Republicii Moldova la Baku, Igor Bodiu, cu privire la opera marelui poet naţional Mihai Eminescu şi semnificaţia sărbătorii profesionale a diplomaţilor moldoveni. La deschiderea seratei, participanţilor la acţiune le-au fost distribuite postere stilizate, conţinând materiale cu biografia şi opera lui Mihai Eminescu, precum şi selecţii de versuri.

În cadrul manifestării oaspeții au putut savura audierea unor piese muzicale naţionale, recitarea unor creaţii eminesciene de către copiii invitaţilor la serată, intervenţiile verbale şi toasturile participanţilor, precum şi servirea bucatelor şi a băuturilor tradiţionale moldoveneşti şi azere.

La acţiune au fost invitaţi unii colaboratori ai misiunii diplomatice de la Baku, activul asociaţiei diasporale „Moldova” din Azerbaidjan, membrii familiilor acestora, precum şi unii angajaţi, cetăţeni moldoveni, din cadrul Oficiului Comisiei Interguvernamentale TRACECA.

În cadrul discursului său, ambasadorul a informat reprezentanţii diasporei despre ultimele evoluţii social-politice din ţară, agenda relaţiilor bilaterale moldo-azere pentru anul curent, principalele activităţi preconizate de către Ambasadă pentru anul 2015.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam