Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Noiembrie 2015 | 12:23
Poliţia de Frontieră anunţă regim de securitate sporită
În contextul atacurilor teroriste din seara zilei de vineri, 13 noiembrie, Poliţia de Frontieră din Republica Moldova a dispus, în regim de urgenţă, măsuri suplimentare în vederea asigurării securităţii cetăţenilor la traversarea frontierei de stat.
Potrivit sursei citate, printre măsurile luate se numără: instituirea unui regim mai riguros de activitate în punctele de trecere, în special în cele mai solicitate: Aeroportul Internațional Chișinău și în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România și Ucraina); suplinirea numărului de angajați în punctele de trecere unde se atestă un flux mai mare de călători; intensificarea controalelor la frontieră, cu preponderență în privinţa persoanelor originare sau venite dinspre statele unde se desfășoară conflictele armate, precum şi dinspre statele aflate în vecinătatea acestora; supunerea a cât mai mulți călători la controlul de frontieră suplimentar, în special al persoanelor care prezintă suspecţii. Dacă în regim normal sunt verificați 15%, în prezent unei astfel de verificări trec 80% din persoane.

Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă, a anunţat publicaţia franceză Le Figaro.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam