Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Februarie 2015 | 15:04
Poliţia de Frontieră: Atenţie maximă la procurarea poliţei de asigurare auto internaţională
În ultimele trei luni, poliţiştii de frontieră din punctele de trecere „Palanca” şi „Tudora” au depistat 12 poliţe de asigurare auto falsificate emise în Germania.
Din declarațiile persoanelor documentate pentru uz de fals, actele au fost procurate de la un ghișeu de perfectare a polițelor de asigurare, situat pe traseul Breansk-Gomel, la frontiera dintre Republica Belarus și Federația Rusă. În acest sens, polițiștii de frontieră au realizat verificări adiționale și au înaintat interpelări către compania germană emitentă a polițelor de asigurare auto internațională. Urmare, autoritățile germane au negat că asigurările auto depistate ar fi eliberate de aceștia, iar persoanele care le-au achiziționat ar fi fost ținta unor acțiuni de escrocherie.

Pentru a evita situaţiile neplăcute la traversarea frontierei de stat, legate de prezentarea la control a poliței de asigurare auto internațională falsificată, Poliția de Frontieră recomandă tuturor participanţilor la traficul transfrontalier să fie atenți la procurarea acesteia.

Autoritățile sugerează șoferilor să păstreze contractul cu compania de asigurare emitentă a Cărții Verzi, inclusiv bonul de plată pentru aceasta.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam