Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iunie 2015 | 10:13
Poliţia de frontieră: Fluxul de persoane şi mijloace de transport este unul echilibrat
În ultimele 24 de ore, un moldovean a fost deportat din Federaţia Rusă, iar pe parcursul săptămânii trecute, 13 cetăţeni moldoveni au fost întorşi de la frontiera cu Rusia şi alţi nouă fiind deportaţi. În UE a fost limitată intrarea pentru 21 de conaţionali, ia nouă au fost deportaţi, informează Poliţia de Frontieră.
Potrivit Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au fost înregistrate următoarele acţiuni ilegale: patru persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere; patru cetăţeni străini au depășirea termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, iar cinci persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Conform datelor Direcţiilor regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane şi mijloace de transport a fost unul echilibrat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam