Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Martie 2015 | 11:03
Portul iilor tradiţionale, promovat în capitala Poloniei (FOTO)
În incinta Muzeului Naţional de Etnografie din capitala Poloniei are loc expoziţia „Ia – cămaşa românească. Tradiţie şi inspiraţie contemporană”. Evenimentul este parte a acţiunilor dedicate Mărţişorului şi este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Casa Portului Popular „Casa Cristea”.


Programul are loc în perioada 10-15 martie fi completat de ateliere pentru copii şi un atelier de confecţionat ii, susţinut de meşterul popular Maria Cristea, pentru cetățenii polonezi și membrii diasporei moldovenești în Polonia.
 

La expoziție sunt prezentate circa 30 ii şi cinci costume tradiţionale create în ultimii ani în atelierele Casei Portului Popular „Casa Cristea” din Chişinău. „Aceste piese de port popular demonstrează tendinţele spre reactualizarea bogăţiei costumului tradițional şi relevă interesul tot mai crescut al societăţii de a purta costumul naţional”, se subliniază într-un comunicat de presă.
 

Expoziția este organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă, Institutul Cultural Român de la Varşovia, împreună cu Muzeul Naţional de Etnografie din Varşovia.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam