Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Februarie 2016 | 12:20
PPEM lansează zece iniţiative pentru diasporă
„Zece pentru diasporă”, acesta este numele unui program lansat astăzi pentru dezbateri moldovenilor de peste hotare de către Partidul Popular European din Moldova. Acesta cuprinde zece domenii importante pentru diasporă, care vor fi discutate timp de zece săptămâni. Opiniile şi concluziile vor sta la baza unui pachet de politici bine conturate care vor fi promovate ulterior de partid, a subliniat liderul PPEM, Iurie Leancă.
 „Invităm, timp de zece săptămâni, să discutăm câte un subiect, după cele zece săptămâni vom încerca să venim cu anumite concluzii, să formulăm informații în baza opiniilor, sugestiilor care vor veni. O să venim atunci cu politici mult mai bine conturate și un pachet mai finalizat”, a declarat liderul PPEM, Iurie Leancă.

„Este prima practică de acest gen din Republica Moldova de a implica diaspora în crearea unui program consistent, care ulterior, să fie înaintat prin intermediul inițiativelor legislative. Ne dorim construcția unul altfel de partid în Republica Moldova. Este, de fapt, o invitație la dialog, scopul final fiind dezvoltarea Republicii Moldova”, a menționat membrul partidului PPEM, Victor Lutenco.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam