Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Septembrie 2015 | 15:49
Practica estoniană în domeniul politicilor culturale, studiată de specialişti din Moldova
Reprezentanţi ai Ministerului Culturii din Republica Moldova au întreprins o vizită de lucru în Estonia, în scopul studierii practicii estoniene în domeniul politicilor culturale şi de integrare, în contextul procesului de integrare europeană.
În cadrul întrevederilor cu secretarul general adjunct, Anne-Ly Reimaa, şi alţi specialişti ai Ministerului Culturii al Estoniei, membrii delegaţiei au făcut cunoştinţă cu programele de integrare a minorităţilor naţionale, păstrare a patrimoniului cultural şi utilizare a fondurilor structurale ale UE în domeniul cultural.
Delegaţia moldovenească a vizitat Fundaţia pentru Integrare şi Migraţie „Oamenii noştri”, Incubatorul Creativităţii, Centrul Culturii Populare din Estonia, au purtat discuţii cu Guvernatorul regiunii Ida-Viru, Andres Noormägi, şi au vizitat Centrul pentru Integrare şi Colegiul din Narva.

În cadrul vizitei la Ambasada Republicii Moldova la Tallinn, au fost abordate modelele de dezvoltare culturală în Estonia şi au fost examinate oportunităţi de colaborare moldo-estoniană şi efectuare a unui schimb de experiență în domeniu.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn, vizita s-a desfăşurat în cadrul proiectului organizat de Centrul pentru Parteneriat Estic din Estonia, susţinut financiar de către Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei şi Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam