Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Decembrie 2014 | 12:06
Preşedintele Platformei Unioniste „Acţiunea 2012” are interdicţia de a intra în Moldova
Preşedintele Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, George Simion, are interdicţia de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. Acest lucru i-a fost adus la cunoştinţă în dimineaţa zilei de 16 decembrie, când a încercat să treacă Vama Albiţa, informează Radio Moldova Actualităţi.
Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare el își cere scuze de la toți prietenii cu care trebuia să se întâlnească la Chișinău, menționând că este la Vama Albița și polițiștii de frontieră ai Republicii Moldova l-au informat că are interdicția de a intra în acest stat.

Solicitat telefonic, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Daniela Mînzatu a confirmat informația, menționând că nu cunoaște cauzele. Totodată ea a subliniat că liderul Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” urmează să depună o cerere în care să solicite motivul interdicției.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam