Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Octombrie 2014 | 10:35
Premieră: Ambasadorul Moldovei la Roma, acreditată pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta
Ambasadorul Republicii Moldova la Roma, Stela Stângaci, a prezentat copiile scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador agreat al Republicii Moldova pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta.
În cadrul întrevederii avute cu ambasadorul Alberto Leoncini Bartoli, consilierul diplomatic al Alteței Sale Fra' Matthew Festing, Stela Stângaci a exprimat gratitudine pentru asistența oferită și promovarea pe parcursul anilor a mai multor inițiative de caritate, inclusiv cofinanțarea unui centru social şi a 12 cantine pentru persoane defavorizate.

La rândul său, ambasadorul Leoncini Bartoli a salutat decizia autorităților moldovenești de a o acredita pe Stela Stângaci pe lângă Ordinul de Malta, confirmând disponibilitatea de a dezvolta o colaborare cât mai strânsă cu Republica Moldova, în special, în domeniile social și umanitar.

Stela Stângaci va fi primul ambasador al Republicii Moldova acreditat pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta, informează blogul personal al Stelei Stângaci.

Republica Moldova și Ordinul Suveran Militar de Malta au stabilit relații diplomatice la 5 mai 2000.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam