Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Februarie 2014 | 16:23
Premieră la Bucureşti: Târgul ”Fabricat în Basarabia”
La data 24 martie 2014, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, va avea loc lansarea în premieră a târgului „Fabricat în Basarabia”. Prin intermediul acestei acţiuni vor fi promovate companiile şi produsele din Republica Moldova în contextul semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural VATRA din Chișinău, Uniunea Culturală a Românilor Basarabeni și asociația OSB București în cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei” la București, având obiectivul de a sprijini eforturile mediului privat de afaceri din Republica Moldova, oferindu-i oportunitatea de a se dezvolta şi de a se relansa pe o nouă orbită – piața Uniunii Europene.

Astfel, pe parcursul unei săptămâni, 24-30 martie, circa 30 de companii de top din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a-și expune și promova produsele în cea mai impunătoare și prestigioasă locație din București – Palatul Parlamentului. Prin participarea la acest târg, companiile autohtone vor avea misiunea de a reprezenta țara noastră la cel mai înalt nivel.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam