Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Noiembrie 2014 | 15:09
„Premio Italia 2014” oferit mai multor personalităţi la Chişinău
Camera de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană a acordat distincţia „Premio Italia 2014” personalităţilor care, prin acţiunile sale, au contribuit la consolidarea relaţiei de prietenie între Republica Moldova şi Republica Italiană.
Evenimentul ce a ajuns la cea de-a cincea ediție a inclus un mix de spectacole muzicale, precum și acordarea celor cinci premii divizate în câteva categorii.

Premiul pentru Progres a fost acordat în acest an, prim-ministrului Iurie Leancă, pentru activitatea sa intensă  în integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Premiul pentru Industrie a fost acordat Matildei Borghese, directorul companiei „Romina Cablaggi S.R.L”.  Câştigătorul Premiului  pentru Cultură a fost Mihai Cimpoi, premiat pentru activitatea sa prodigioasă.  Premiul pentru Prietenie a fost acordat lui Gian Luca Del Marco, preşedintele unei asociaţii italiano-moldave.

În ediția de anul acesta au fost acordate două premii speciale. Primul a fost înmânat președintelui Asociației „Prezicere Divină” și directorului liceului din localitatea Ciuciuleni, Maria Bezer, iar cel de-al doilea premiu special a fost oferit vicepreședintelui Asociației din Trentino-Alto-Adige „Aktiv Hilfe fur Kinder”, Valentina Geamana.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam