Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Noiembrie 2015 | 14:39
Enoriaşi moldoveni din nordul Italiei se întâlnesc cu preoţi de la Chişinău
Doi preoţi din Republica Moldova vizitează în această săptămână locurile sfinte şi enoriaşii moldoveni aflaţi în nordul Italiei. Programul include servicii divine în parohiile vizitate, concerte de cântare duhovnicească, conferinţe tematice şi lansarea volumului „Oamenii lui Dumnezeu din Basarabia de altădată”.
Potrivit Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, evenimentul se desfășoară cu binecuvântarea Episcopului Antonie, vicar-patriarhal, și cu concursul Departamentelor de caritate și catehizare din cadrul parohiilor Bisericii Ruse în Italia.

Preoții Octavian Moșin, doctor în teologie, USM și Mihail Bortă, șeful Serviciului de presă al Mitropoliei Moldovei, precum și Grupul coral „Întâmpinarea Domnului” al Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Republica Moldova vor discuta cu reprezentanții diasporei mai multe subiecte de interes.
 

Preoții au reușit deja să viziteze biserica „Sf. Trei Ierarhi” din orașul Piacenza, parohia „Sf. Maxim Mărturisitorul” din Torino, parohia „Naşterea Maicii Domnului” din Padova. Mai urmează a fi vizitate și următoarele locașuri sfinte din Italia, precum: „Sf. Voevozi Mihail şi Gavriil” din oraşul Rovereto, parohia „Sf. Ambrosie” din Milano, parohia „Sf. Treime” din Brescia, parohia „Sf. Trei Ierarhi: Vasilie cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur” din Piacenza.

În cadrul unei întruniri cu credincioșii parohiei „Sf. Irh. Nectarie” din orașul Parma, circa 40 de persoane s-au întâlnit cu părintele Octavian Moșin. „S-a vorbit despre viața creștină departe de casă, cum e să trăiești creștinește în societatea secularizată, cum să cultivi virtuțile și să păstrezi vie credința drept-măritoare. Au urmat diverse întrebări ale celor prezenți, un concert oferit de către grupul coral „Întâmpinarea Domnului” și distribuirea cărții „De la suflet la suflet”, scrie site-ul Mitropoliei.
 
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam