Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Aprilie 2014 | 11:36
Presa: Moldova ar putea rămâne fără emisiunile televizate ruseşti
Refuzul posturilor de televiziune autohtone de a retransmite programele informative de la Moscova se poate solda cu încetarea totală a retransmisiunilor televizate din Rusia, a declarat un reprezentant al organizaţii de media, informează ria.ru.
”Cei din Chişinău greşesc amarnic crezând că dacă vor interzice doar programele informative vor putea păstra pentru publicul moldovean celelalte emisiuni. Vom sista toate programele media oferindu-le posibilitatea de a le oferi telespectatorilor din Moldova show-urile TV realizate în România şi producţii europene”,  a menţionat interlocutorul agenţiei.

Amintim că anterior ministerul de Externe al Federaţiei Ruse şi-a exprimat regretul în legătură cu intenția Republicii Moldova de a supune unei verificări stricte emisiunile realizate de posturile TV ruseşti şi retransmise pe teritoriul ţării, menţionând că în aşa mod autorităţile de la Chişinău încearcă să supună cenzurii subiectele ce reflectă realitatea din ţară.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam