Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Februarie 2014 | 16:56
Prima convenţie moldo-americană, lansată în SUA
Prima convenţie moldo-americană va avea loc la Washington, în SUA, pe 25 februarie. Organizatori ai evenimentului sunt: Fundaţia Moldova AID, Fundaţia Moldova şi Asociaţia Moldovenilor din Chicago.
Solicitată de trm.md, Elena Dragalin, membră a comitetului organizatoric al evenimentului, ne-a comunicat că obiectivul convenției este de a afirma angajamentul public multidimensional în susținerea Republicii Moldova în procesul de consolidare a democrației, statului de drept și dezvoltării economice. Convenția este deschisă tuturor persoanelor și grupurilor de persoane, care împărtășesc aceleași obiective.

Convenția moldo-americană reprezintă o platformă publică de dialog și comunicare, care întrunește comunitățile moldovenești din SUA, personalități cu origini moldovenești din afaceri și sfera academică și alte persoane, care au diverse tangențe cu Republica Moldova și pledează pentru extinderea relațiilor între SUA și Republica Moldova. 

Organizatorii evenimentului sunt organizații non-profit care își propun drept scop menținerea legăturilor culturale și de afaceri dintre SUA și Republica Moldova, precum și susținerea comunității moldovenești din Chicago în procesul de integrare în societatea americană.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam