Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Aprilie 2014 | 10:47
Prima expoziţie personală a lui Roman Tolici la Chişinău
Muzeul Naţional de Artă al Moldovei găzduieşte prima expoziţie personală a pictorului Roman Tolici. Aceasta este vernisată în perioada 10 – 24 aprilie, la Chişinău.
Tudor Zbîrnea, directorul muzeului, a menţionat la inaugurarea expoziției că Roman Tolici este cel mai cunoscut artist contemporan român de origine basarabeană și îmbină stiluri care merg de la renaşterea italiană la cea nordică sau flamandă cu tehnici recente şi problematici de actualitate.

Roman Tolici a menționat că lucrările vernisate sunt realizate în perioada 2005-2012, fiind în mare parte picturi secvenţiale sau creaţii în care pictura se îmbină cu cinematografia, informează Moldpres.

Totodată, picturile din seria "Park" sunt peisaje politice şi reprezintă zilele naţionale ale României (1 decembrie), Republicii Moldova (27 august) şi Rusiei (12 iunie).

Roman Tolici a mai avut expoziţii în SUA, Germania, Austria, România. Pictorul s-a născut în anul 1974 la Ghetlova, Orhei, şi s-a stabilit cu traiul la Bucureşti în 1997.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam