Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iunie 2014 | 10:03
Prima revistă pentru copiii moldoveni din diasporă a ajuns la cea de-a IV ediţie
Acest început de vară a venit cu veşti bune pentru copiii conaţionalilor noştri stabiliţi în Italia, Franţa şi Portugalia. Copiii din diasporă se pot bucura de o nouă ediţie a revistei „Pro Diaspora Kids” care poate fi răsfoită graţie eforturilor echipei redacţionale din ţările menţionate.
Olesea Tanasciuc, preşedinte al Asociaţiei „Pro Diaspora” a menţionat că revista a fost editată în contextul Zilei Internaţionale a Copilului, devenind deja o tradiţie. „Este o revistă pentru copii, pentru cei care iubesc copiii şi pentru cei care şi-ar dori să redevină din nou copii. Până în acest an revista era dedicată doar copilaşilor din Portugalia, din anul acesta am decis să depăşim acest hotar şi am distribuit-o şi în Italia şi Franţa, pentru că şi acolo este un număr foarte elevat de moldoveni” a explicat jurnalista stabilită în Portugalia.

Potrivit reprezentanților echipei redacţionale pregătirile pentru editarea revistei au început încă la sfârşit de iarnă.

„Scopul nostru nu a fost ca această revistă să fie dedicată doar unei categorii de copii, asta cu scopul de a fi pe placul copiilor de la mic la mare şi să poată fi răsfoită împreună cu părinţii şi cu frățiorii mai mici sau mai mari” a menţionat Olesea Tanasciuc.„Pentru mine a fost o experiență nouă, dacă anterior publicaţia era destinată doar pentru publicul din Portugalia, în acest an şi copii din Italia şi Franţa au avut posibilitatea să apară atât în albumul foto. Revista mai conţine articole cu privire la activitatea copiilor din diasporă, despre şcolile duminicale, despre programele artistice de sărbători” a menţionat jurnalista Aliona Purci din Italia care şi-a adus contribuţia la ediţia din acest an a revistei  „Pro Diaspora Kids”

Ediţia din acest an a revistei care a numărat 2 mii de exemplare a văzut lumina tiparului graţie Proiectului Uniunii Europene „Consolidarea Capacităţilor de Gestionare a Migraţiei în Moldova”.

Mai multe detalii aflaţi din emisiunea „Scrisori pentru acasă”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam