Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Iulie 2014 | 10:33
Primari din Soroca şi Râşcani instruiţi în cadrul unui proiect al studenţilor basarabeni din Ploieşti
Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti în parteneriat cu Consiliile raionale din Soroca şi Râşcani continuă campania „Tineri pentru viitor”. Este vorba despre un proiect dedicat informării autorităţilor locale şi societăţii civile din Republica Moldova cu privire la avantajele financiare ale integrării europene a statului nostru care decurg, în mare parte, din posibilitatea accesării fondurilor europene nerambursabile.
Solicitat de trm.md, vicepreședintele Ligii Studenților Basarabeni din Ploiești, Grigore Demerji, ne-a comunicat că, în cadrul întrunirilor care se vor desfășura joi, 24 iulie, în oraşul Râșcani, şi vineri, 25 iulie - la Soroca, expertul român în accesarea fondurilor europene, Georgiana Tănase, va prezenta beneficiile și oportunitățile de dezvoltare locală și regională în urma atragerii proiectelor investiționale.

Potrivit organizatorilor, la eveniment şi-au anunţat prezenţa președintele Consiliului raional Râșcani, Ion Parea, președintele Consiliului raional Soroca, Victor Său, primarii din mai multe sate, conducători ai instituțiilor și reprezentanți ai asociațiilor obștești din cele două raioane. Autorităţile publice locale şi reprezentanţii societăţii civile vor afla care sunt pașii și acțiunile concrete ce trebuie întreprinse pentru accesarea proiectelor și atragerea surselor suplimentare din fondurile europene pentru dezvoltarea socială și a infrastructurii localităților.

„Consider că astfel de seminare trebuie organizate în toate raioanele Republicii Moldova. Astfel, cu cât mai pregătiți vom fi, cu atât vom fi mai aproape de UE”, a menţionat vicepreședintele Ligii Studenților Basarabeni din Ploiești, Ion Radu.

Amintim că primele patru simpozioane de profil organizate de Liga Studenților Basarabeni din Ploiești au avut loc în raioanele Criuleni, Strășeni, Cimișlia și Ștefan Vodă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam