Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Octombrie 2015 | 15:30
Primăria Ialoveni a lansat un apel către reprezentanţii diasporei originari din această localitate
Primăria oraşului Ialoveni a lansat un apel către reprezentanţii diasporei originari din această localitate. Autoritatea publică locală a desemnat şi o persoană responsabilă pentru relaţiile cu diaspora şi migranţii din Ialoveni. Acţiunea a avut loc în cadrul Săptămânii Europene a Democraţiei Locale.
Reprezentanții Primăriei Ialoveni au efectuat o analiză preliminară privind migrația locuitorilor orașului Ialoveni peste hotarele Republicii Moldova, problemele lor, precum și eventualele opțiuni de îmbunătățire a relațiilor cu localitatea de baștină și posibilități de colaborare.

„Am constatat că o bună parte din locuitorii orașului Ialoveni, aflați peste hotarele Republicii Moldova sunt deschiși pentru parteneriate cu autoritățile locale și noi vrem să valorificăm această oportunitate”, menționează primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, pe un site de socializare.

Primăria Ialoveni a înaintat unele propuneri pentru a dezvolta proiecte comune și a atrage mai mulți concetățeni aflați peste hotare în activități de interes reciproc.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam