Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Mai 2014 | 10:20
Primarii din Cimişlia şi Ştefan-Vodă, instruiţi în cadrul unui proiect iniţiat de studenţii basarabeni din Ploieşti
Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti în parteneriat cu autorităţile centrale ale raioanelor Ştefan-Vodă şi Cimişlia, continuă campania “Tineri pentru Viitor”. Acesta este un proiect dedicat informării autorităţilor locale şi societăţii civile din Republica Moldova cu privire la avantajele financiare ale integrării europene a statului nostru care decurg din posibilitatea accesării fondurilor europene nerambursabile.
Solicitați de trm.md, organizatorii au menționat că simpozionul, în cadrul căruia vor fi prezentate tipurile de finanțare europeană și proiectele care pot fi implementate în baza acestora, va avea loc la data de 5 mai în Ștefan-Vodă, și la 6 mai în Cimișlia.

La evenimentul care va aduna peste 100 de primari și reprezentanți ale ambelor raioane vor fi prezentate beneficiile și oportunităților de dezvoltare locală și regională prilejuite de accesarea fondurilor europene va fi susținută de către Georgiana Tănase, expert român în domeniu.

„Cei peste 100 de reprezentanți din raioanele Cimișlia și Ștefan-Vodă au o mare oportunitate de a cunoaște sau de a-și îmbunătăți cunoștințele în privința paşilor ce trebuie întreprinşi pentru a obţine grant-uri de la Fondul European. De acest seminar au beneficiat deja mai mulți primari și secretari din raioanele Strășeni și Criuleni. Aceștia au fost extrem de receptivi adresând multe. Consider că astfel de seminare trebuie petrecute în toate raioanele Republicii Moldova, astfel cu cât mai pregătiți vom fi , cu atât vom fi mai aproape de UE”, afirmă Daniel Adam, președinte Ligii Studenților Basarabeni din Ploiești.

Liga Studenților Basarabeni din Ploiești este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în 2010, reprezentată de studenții și elevii care își fac studiile în Ploiești. Aceasta este membră a Federației Asociațiilor de Basarabeni din România.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam