Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Februarie 2014 | 14:15
Primarii din Străşeni, instruiţi în cadrul unui proiect iniţiat de studenţii basarabeni din Ploieşti
Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti în parteneriat cu Primăria oraşului Străşeni, continuă campania „Tineri pentru viitor”. Acesta este un proiect dedicat informării autorităţilor locale şi societăţii civile din Republica Moldova cu privire la avantajele financiare ale integrării europene a statului nostru care decurg din posibilitatea accesării fondurilor europene nerambursabile.
Simpozionul, în cadrul căruia vor fi prezentate tipurile de finanțare europeană și proiectele care pot fi implementate în baza acestora, va avea loc pe data de 19 februarie în cadrul Consiliului raional Strășeni.

În cadrul evenimentului, şi-au anunţat prezenţa primarul municipiului Strășeni, Valentina Casian, președintele Consiliului raional Strășeni, Petru Voloșciuc, precum și primarii tuturor localităților din raion.

Beneficiile și oportunitățile de dezvoltare locală și regională, oferite de fondurile europene, vor fi prezentate de Georgiana Tănase, expert român în accesarea fondurilor europene. Din partea statului român va fi prezent şi senatorul Viorel Badea, vicepreședinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Parlamentul României.

Menționăm că, la primul simpozion realizat de către Liga Studenților Basarabeni din Ploiești în parteneriat cu Consiliul raional Criuleni, care a avut loc pe 31 octombrie 2013, în orașul Criuleni au participat peste 25 de primari şi reprezentanți ai autorităților raionale din Criuleni.

„Am rămas impresionat de primarii de la Criuleni. Au fost foarte deschiși și receptivi. Avem așteptări mari de la evenimentul din Strășeni. Doresc ca primarii să înțeleagă  importanța fondurilor europene și cât de mult ar ajuta ele la dezvoltarea statului Republica Moldova. Ideea de a organiza acest simpozion a fost  primită cu căldură  de către autoritățile din Strășeni. Am inițiat acest proiect, pentru că noi, tinerii, dorim un viitor mai bun copiilor noștri. Pledăm pentru o Moldovă europeană, un stat puternic care să aibă grijă de societatea civila”, a menţionat Iacob Cerlat, președintele Ligii Studenților Basarabeni din Ploiești.

Liga Studenților Basarabeni din Ploiești este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în 2010, reprezentată de studenții și elevii care își fac studiile în Ploiești. Aceasta are drept scop susținerea elevilor şi studenţilor din Republica Moldova în procesul de integrare în societatea românească, precum și implementarea ideilor comune în diverse proiecte și activități de formare socio-culturală. Liga Studenților Basarabeni din Ploiești este membră a Federației Asociațiilor de Basarabeni din România.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam