Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Februarie 2016 | 11:39
Primăvara începe cu un mărţişor pentru moldovenii din Barcelona (FOTO)
Pentru că suntem pe ultima sută de metri a iernii şi primele raze de soare ale primăverii îşi fac simţită prezenţa, conaţionalii noştri din Barcelona, Spania, s-au întrunit sâmbătă, 27 februarie, în cadrul unui workshop organizat de Asociaţia „Eşti Moldova”.

În cadrul workshop-ului desfășurat cu genericul „Primăvara începe cu un Mărțișor” oaspeții au avut ocazia să afle de la membrii Asociației  „Ești Moldova” legenda mărțișorului, precum și obiceiurile și tradițiile specifice primei luni de primăvară.
 

Organizatorii le-au prezentat mai multe modele de mărțișoare celor 14 copii și celor peste 20 de adulți, originari din Republica Moldova și România, care au fost prezenți la eveniment.
 

„Am format două grupuri, cei mici au confecționat mărțișoare din diferite tipuri de hârtie și au făcut mărțișoare din aplicații, iar celor mai mari li s-a explicat metoda de confecționare a mărțișorului tradițional. În final, pentru munca și efortul depus, copii au fost premiați cu diplome de participare și cu dulciuri.
 

Căldura sufletească și buna înțelegere care a domnit în interior a făcut contrast ploii și frigului de afară. Bucuria și buna dispoziție a mărțișorului ne-a încărcat bateriile la toți pentru o lună înainte, până la următorul atelier”, a menționat pentru TRM.MD Elena Nazarova, președinta Asociației „Ești Moldova”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam