Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Februarie 2014 | 15:28
Primul campionat de mărţişoare, lansat la Montreal
Moldovenii din Canada sunt invitaţi la primul campionat de mărţişoare care va avea loc la Montreal, la 23 februarie. Organizatorii îşi propun să respecte tradiţia, iar la 1 martie să pună la piept mărţişoare confecţionate.
„Invităm moldovenii din zonă, dar și cei din diasporă să participe cu familiile lor la aceste evenimente. Cel puțin, moldovenii din Haga și cei de la Londra ne-au anunțat că se alătură și ei la campania „1000 de mărțișoare”. Iată de ce avem nevoie de tradiții, ca să ne unească, oriunde ne-am afla”, scrie pe pagina sa de socializare Nata Albot.

Jurnalista îi îndeamnă și pe moldovenii de acasă să se alăture campaniei. „Mi-e teamă însă că nu vom reuși să confecționăm chiar 1000 de mărțișoare la atelier. De aceea, pe voi, cei de acasă, vă invit să faceți parte dintr-un proiect care va demonstra că nu e nevoie să fim fizic aproape unii de alții ca să facem niște lucruri pentru binele nostru”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam