Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Noiembrie 2014 | 12:39
Primul festival al cântecului rus pentru copii, organizat la Chişinău
La Chişinău s-a desfăşurat primul festival republican al cântecului rus „Lira de Aur” (Zolotaia Lira), la care au participat 38 de tineri solişti, cinci colective şi cinci duete din Republica Moldova.
Pentru a evalua performanțele competitive, a fost creat un juriu compus din personalități notorii ale culturii și artei: Ion Cvasniuc, artist al poporului; Margareta Ivanuş, artist al poporului; Tamara Savelieva, maestru în artă.

Participanţii la festivalul-concurs au fost premiaţi cu diplome, cărţi şi dulciuri din partea organizatorilor.

Potrivit Biroului Relaţii Interetnice, scopul acestei manifestări este promovarea creaţiei şi artei interpretative ruse, a muzicii uşoare, folclorice şi a celei academice, care se adresează copiilor şi tinerei generaţii. De asemenea, este o formă de educaţie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginaţiei, de cunoaştere şi respectare a valorilor muzicale ruse.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Rus de Cultură şi Ştiinţă din Moldova, Comunitatea Rusă din Republica Moldova, cu sprijinul Biroului Relaţii Interetnice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam