Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Mai 2014 | 17:14
Primul Forum Moldo-Britanic de caritate, organizat la Londra
Moldovenii stabiliţi în Marea Britanie vor participa la 12 mai la primul forum moldo-britanic de caritate la care vor participa 18 organizaţii engleze. Evenimentul va avea loc la Londra şi are drept scop crearea relaţiilor de colaborare între organizaţiile engleze de caritate, precum şi implicarea în acţiuni de caritate a moldovenilor stabiliţi în Marea Britanie.
Importanța evenimentului este accentuată prin participarea ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova, Phil Batson și a ambasadorul Republicii Moldova la Londra, Iulian Fruntașu.

„În timpul unei recepții de caritate la Londra mi s-a spus precum că moldovenii stabiliți aici cunosc prea puțin efortul caritabil desfășurat de englezi în Moldova. Atunci ne-am propus să organizăm un forum, în cadrul căruia moldovenii doritori de a face caritate pentru țara lor ar cunoaște organizațiile active și ar colabora cu unele din ele”, a menționat Tamara Șchiopu, membru-fondator al Asociației ”Vatra”.

Diversitatea proiectelor susținute de englezi cuprinde o sferă largă. Astfel de ajutor au beneficiat atât persoanele vulnerabile din mediul rural, cât și copiii din orfelinate și spitale.

Evenimentul este organizat cu susținerea Biroului pentru Relațiile cu Diaspora de către Asociația Moldo-Britanică pentru Cultură și Dezvoltare „Vatra”, în colaborare cu organizațiile de caritate „Child Aid” și „MAD AID UK”. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam