Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Mai 2014 | 16:33
Primul Forum online al diasporei, în direct la Radio Moldova şi pe www.trm.md
Urmăriţi, marţi, 27 mai, începând cu ora 20:00 în direct la Radio Moldova şi pe www.trm.md primul Forum online al diasporei, organizat de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora la iniţiativa premierului Iurie Leancă, la care sunt invitaţi să participe cetăţenii moldoveni din afara ţării. Genericul forumului este „Europa – acasă!”.
În cadrul evenimentului, prim-ministrul va vorbi despre principalele procese care au loc în Republica Moldova și va răspunde la întrebările conaționalilor din diasporă.

„Prin acest Forum, îmi doresc să promovăm, împreună cu concetățenii din diasporă, o Moldovă modernă în care valori precum bunăstarea, justiția independentă și libertatea individuală să constituie fundamentul viitoarei construcții a statului”, a spus Iurie Leancă. „Vă așteptăm să discutăm, pentru că, doar în discuție, vom putea identifica soluții pentru un viitor prosper, iar contribuția Dumneavoastră, cei care ne reprezentați cu demnitate în afara țării, este definitorie în acest sens”, a adăugat premierul. 

Primul Forum online cu diaspora al prim-ministrului Iurie Leancă va avea loc exact cu o lună înainte de semnarea, de către Republica Moldova, a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană. În acest context, premierul va lansa mai multe inițiative ce vor solicita implicarea activă a diasporei, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam