Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Mai 2014 | 17:38
Primul forum online cu diaspora al premierului Leancă va avea loc pe 27 mai
Marţi, 27 mai, începând cu ora locală 20.00, cetăţenii moldoveni din afara ţării sunt invitaţi să participe la primul Forum online cu diaspora al premierului Iurie Leancă. Genericul forumului este „Europa - acasă”.
În cadrul evenimentului, organizat de Biroul pentru Relații cu Diaspora, premierul va vorbi despre principalele procese care au loc în Republica Moldova și va răspunde la întrebările conaționalilor din diasporă.

„Prin acest forum îmi doresc să promovăm, împreună cu concetățenii din diasporă, o Moldovă modernă în care valori precum bunăstarea, justiția independentă și libertatea individuală să constituie fundamentul viitoarei construcții a statului, a spus Iurie Leancă. Vă așteptăm să discutăm, pentru că doar în discuție vom putea identifica soluții pentru un viitor prosper. Iar contribuția Dumneavoastră, cei care ne reprezentați cu demnitate în afara țării, e definitorie în acest sens”, a adăugat premierul.

Primul forum online cu diaspora al prim-ministrului Leancă va fi transmis în direct pe portalul www.privesc.eu. Întrebările pentru prim-ministru pot fi expediate, până la 23 mai, pe adresa electronică diaspora.forum@gov.md sau pot fi postate direct pe pagina de Facebook a lui Iurie Leancă - https://www.facebook.com/IurieLeancaUE?fref=ts.

Totodată, concetățenii care, în ziua de 27 mai, se vor afla în țară sunt încurajați să participe personal la forum, anunțându-și prezența la adresa diaspora.forum@gov.md sau la numărul de telefon (+373)79302992.

Primul forum online cu diaspora al prim-ministrului Iurie Leancă va avea loc exact cu o lună înainte de semnarea, de către Republica Moldova, a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. În acest context, premierul va lansa mai multe inițiative ce vor solicita implicarea activă a diasporei, se arată într-un comunicat al Guvernului.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam