Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Mai 2017 | 20:08
Primul moldovean care a explorat continentul de gheaţă a revenit acasă
Primul moldovean care a explorat continentul de gheaţă a revenit cu bine acasă. Este vorba despre Valeriu Cazac, angajat al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care a fost selectat în cadrul unui proiect moldo-rus să participe la cea de-a 62-a expediţie a Institutului de Cercetări Arctice şi Antarctice a Federaţiei Ruse, relatează Mesager.
Cercetătorul moldovean spune că i-a fost greu să reziste mai mult de două luni. Întors acasă, cercetătorul spune că Republica Moldova ar putea stabili cu alte ţări un program continuu de cercetare şi evaluare a Antarctidei.

Chiar dacă Antarctida a fost descoperită acum 200 de ani, teritoriul rămâne încă în mare parte neexplorat şi prezintă interes pentru multe ţări ale lumii, care finanţează în prezent expediţii costisitoare.

Conform Convenţiei ONU din 1961, în prezent în Antarctida sunt permise doar cercetări ştiinţifice, efectuate de 29 de ţări ale lumii.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Este campion mondial şi european la două genuri de sport: powerlifting şi armwrestling. Este vorba de Oleg Tudorean, care vine luni seara la emisiunea „Săptămâna Sportivă” de la Moldova 1, cu începere de la ora 21:20.
Moldova 1
Festivalul-concurs „Prezintă Orchestra „Folclor” a ajuns la cea de-a IV-a ediţie. Astăzi, la emisiunea „Cine vine la noi?” îi avem invitaţi pe artiştii Silvia Goncear şi Petre Neamţu, care vin să anunţe preselecţia pentru festivalul-concurs televizat al tinerilor interpreţi de muzică populară.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam