Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Mai 2017 | 20:08
Primul moldovean care a explorat continentul de gheaţă a revenit acasă
Primul moldovean care a explorat continentul de gheaţă a revenit cu bine acasă. Este vorba despre Valeriu Cazac, angajat al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care a fost selectat în cadrul unui proiect moldo-rus să participe la cea de-a 62-a expediţie a Institutului de Cercetări Arctice şi Antarctice a Federaţiei Ruse, relatează Mesager.
Cercetătorul moldovean spune că i-a fost greu să reziste mai mult de două luni. Întors acasă, cercetătorul spune că Republica Moldova ar putea stabili cu alte ţări un program continuu de cercetare şi evaluare a Antarctidei.

Chiar dacă Antarctida a fost descoperită acum 200 de ani, teritoriul rămâne încă în mare parte neexplorat şi prezintă interes pentru multe ţări ale lumii, care finanţează în prezent expediţii costisitoare.

Conform Convenţiei ONU din 1961, în prezent în Antarctida sunt permise doar cercetări ştiinţifice, efectuate de 29 de ţări ale lumii.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
În această seară, la talk-show-ul politic „Butonul Roşu” se va discuta despre iniţiativa anunţată ieri de liderul Partidului Democrat din Moldova. Conform demersului, la alegerile parlamentare de pe 24 februarie 2019 cetăţenii vor vota şi în cadrul unui referendum, pentru a spune dacă sunt sau nu de acord cu reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61.
Radio Moldova
Pe 15 noiembrie, Radio Moldova, invită radioascultătorii la Concertul de Gală al laureaţilor Festivalului „Două inimi gemene”. Evenimentul se află la cea de-a XVI-a ediţie şi este organizat în memoria artiştilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam