Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Mai 2017 | 20:08
Primul moldovean care a explorat continentul de gheaţă a revenit acasă
Primul moldovean care a explorat continentul de gheaţă a revenit cu bine acasă. Este vorba despre Valeriu Cazac, angajat al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care a fost selectat în cadrul unui proiect moldo-rus să participe la cea de-a 62-a expediţie a Institutului de Cercetări Arctice şi Antarctice a Federaţiei Ruse, relatează Mesager.
Cercetătorul moldovean spune că i-a fost greu să reziste mai mult de două luni. Întors acasă, cercetătorul spune că Republica Moldova ar putea stabili cu alte ţări un program continuu de cercetare şi evaluare a Antarctidei.

Chiar dacă Antarctida a fost descoperită acum 200 de ani, teritoriul rămâne încă în mare parte neexplorat şi prezintă interes pentru multe ţări ale lumii, care finanţează în prezent expediţii costisitoare.

Conform Convenţiei ONU din 1961, în prezent în Antarctida sunt permise doar cercetări ştiinţifice, efectuate de 29 de ţări ale lumii.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
„Îmi place să fiu de folos” este gândul, sentimentul care îi motivează să rişte viaţa lor şi să lupte cu flăcările pentru a salva vieţi! În viaţa de zi cu zi, profesează agricultura, şoferia, sunt profesori, directori, paznici, şomeri, oameni de afaceri, primari sau feţe bisericeşti. Ce-i poate aduna împreună, într-o echipă?
Moldova 1
Pe 24 noiembrie va avea loc Summitul Parteneriatului Estic, la Bruxelles. Lideri de la Chişinău, Kiev, Tbilisi, Erevan, Minsk şi Baku se vor întruni în capitala Belgiei, pentru a discuta despre rezultatele proiectelor implementate în cadrul Parteneriatului pentru buna guvernanţă. Din anul 2015 celor şase ţări li s-au oferit 33,8 milioane de euro, dintre care 2,4 milioane i-au revenit Moldovei, pentru îmbunătăţirea sistemului electoral, prevenirea discriminării şi respectarea drepturilor omului. Cu ce aşteptări pleacă delegaţia Republicii Moldova la Summit aflăm astăzi, din emisiunea „Vector European” .
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam