Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 August 2015 | 15:15
Procedura de selecţie a emigranţilor în Provincia Quebec a fost simplificată
Grila de selecţie pentru cei care vor să emigreze în provincia Quebec, Canada, prin programul destinat lucrătorilor calificaţi a fost modificată. Ministerul Imigraţiei din această provincie a renunţat la factorul „adaptabilitate” din lista de criterii analizate, a declarat Răzvan Dupleac, consultant reglementat în imigraţie în Canada şi în provincia Quebec, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la zigzag-online.ro.
Mai exact, s-a eliminat proba interviului susținut de candidat (și de partenerul său de viață) cu un reprezentant al Ministerului Imigrației din Quebec, în cadrul căreia se evalua cunoștințele despre această provincie, posibilitățile de integrare socio-profesională și modul în care candidatul și-a pregătit procesul de emigrare în Canada.

Măsura, anunțată la 5 august, se aplică atât cererilor depuse începând cu această dată precum și tuturor dosarelor depuse anterior și pentru care nu s-a emis încă avizul de referință în francizare sau cel de intenție de refuz trimis candidatului în etapa de selecție.

Totuși, Ministerul Imigrației din Quebec poate chema un candidat la interviu atunci când există dubii în ceea privește corectitudinea informațiilor furnizate de el sau pentru a controla autenticitatea anumitor documente.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam