Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Decembrie 2015 | 13:57
Producţia unui regizor moldovean, premiată la un Festival de Film din Estonia
Filmul „RAISA”, producţie a regizorului moldovean Pavel Cuzuioc, a fost distins recent cu menţiune specială a juriului în cadrul Competiţiei Internaţionale a Sleepwalkers Short Film Festival, parte a Festivalului de Film „Tallinn Black Nights”, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice la nivel mondial.
După selecțiile de la Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus și cel de la Tallinn, scurtmetrajul de ficțiune „RAISA” va fi proiectat la cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Film Românesc din New York, prezentarea filmului va avea loc duminică, 6 decembrie.

În acest an, Moldova este una din țările invitate la eveniment, astfel vor fi prezentate filmele „RAISA” în regia lui Pavel Cuzuioc și „La limita de jos a cerului” în regia lui Igor Cobileanski.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam