Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Noiembrie 2015 | 14:01
Producători de vinuri din Moldova şi-au prezentat producţia consumatorilor din Marea Britanie
Mai mulţi producători moldoveni au participat la unul dintre cele mai populare evenimente dedicate pasionaţilor de vinuri de calitate „Laithwaites LIVE London”, acesta a fost organizat de o companie din Marea Britanie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
În cadrul a patru masterclass-uri de prezentare a Republicii Moldova vizitatorii au fost invitați  la standurile noastre pentru a descoperi soiurile de vin autohtone și tradiţiile milenare ale vinului de la noi.

Participarea producătorilor autohtoni la renumitul eveniment a fost susţinută de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului. „Acţiunea se aliniază planului de marketing cu privire la creşterea volumului şi valorii exporturilor de vinuri moldoveneşti”, susține directorul Oficiului, Dumitru Munteanu.

„Cei care se apropiau de standul nostru spuneau că ei nu cunosc nimic despre Republica Moldova și ar dori să afle mai multe despre țară și soiurile de vinuri produse aici. Asta e problema că Republica Moldova nu e cunoscută peste hotare ca țară care produce vinuri. Am avut oportunitatea unică de a comunica direct cu consumatorii care cumpără aceste vinuri în Marea Britanie”, a declarat  directorul Oficiului Viei și Vinului, Dumitru Munteanu.

La evenimentul din Marea Britanie au fost prezentate circa 300 de vinuri din țări precum Franța, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Germania, Anglia, Ungaria și  Argentina.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam