Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Iunie 2015 | 14:34
Produse moldoveneşti, expuse la un iarmaroc din Kursk
Întreprinderi din Republica Moldova au participat la cea de-a XV-a ediţie a iarmarocului universal interregional din oraşul Kursk, Federaţia Rusă. Evenimentul a avut loc în perioada 13-14 iunie. Producţia moldovenească a fost înalt apreciată de către vizitatori.
Participarea companiilor la ediția jubiliară a fost organizată de către Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, în comun cu administrația regiunii Kursk.

Potrivit Misiunii Diplomatice de la Moscova, în cadrul iarmarocului a fost prezentat potențialul economic al Republicii Moldova prin expoziția articolelor textile și de tricotaj, precum și degustarea vinurilor și divinurilor moldovenești.

Guvernatorul regiunii Kursk, Aleksandr Mihailov, a vizitat standul țării noastre și a făcut cunoștință cu producția textilă și alcoolică expusă, apreciind înalt calitatea acesteia.

La eveniment, reprezentanții Ambasadei și companiilor din Republica Moldova au avut întrevederi cu conducătorii rețelelor din regiunea Kursk, ministerelor și instituțiilor regionale, precum și cu oameni de afaceri din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam