Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Noiembrie 2014 | 15:19
Produse moldoveneşti, prezentate la Târgul Internaţional din Cehia
Ambasada Republicii Moldova la Praga a participat pentru a cincea oară consecutiv la Târgul Internaţional de Crăciun, alături de alte 48 de reprezentanţe diplomatice prezente la ediţia din acest an.
Vizitatorii standului Republicii Moldova au procurat băuturi moldovenești, covoare, produse de panificație, ceramică, mezeluri și dulciuri. Oaspeții au fost serviți și cu bucate tradiţionale care au fost înalt apreciate de vizitatorii târgului de la Praga. Produsele moldovenești au fost solicitate datorită tradiţiei respectate, calităţii şi a ingredientelor naturale şi autentice regiunii din care provin.

Republica Moldova a fost prezentată și în cadrul  programului cultural al evenimentului. Ansamblul „Kodrjanka” al comunităţii moldovenilor din Praga a evoluat în faţa a numeroși membri ai comunității diplomatice cu un colaj de cântece și dansuri moldovenești, impresionând publicul cu atmosfera energică specifică Moldovei.

În fiecare an, sub patronajul Primei Doamne a Republicii Cehe, membrii Asociației soţiilor ambasadorilor acreditaţi la Praga organizează Târgul Internaţional cu scopul de a promova produsele autohtone. Resursele financiare colectate sunt donate în scopuri caritabile.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam