Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Iulie 2015 | 12:46
Produsele moldoveneşti vor fi expuse la „Fabricat în România”
Ministerul Economiei a întocmit o listă preventivă a companiilor moldoveneşti care intenţionează să-şi prezinte produsele la expoziţia „Fabricat în România”, care va avea loc în octombrie 2015. La rândul său, partea română a oferit gratuit Republicii Moldova un spaţiu expoziţional de 200 de metri pătraţi, iar jumătate din suprafaţa totală a standului va fi destinată sectorului alimentar, inclusiv ramurii vinicole.
Din produsele alimentare moldovenești, la „Fabricat în România” vor fi expuse: fructe proaspete, struguri și fructe uscate, produse de panificație și cofetărie, sucuri și conserve, miere de albini, ulei de floarea-soarelui și uleiuri eterice.

Din industria ușoară vor fi prezente companii moldovenești producătoare de covoare, încălțăminte, genți și accesorii.

În viitorul apropiat urmează a fi definitivat și proiectul standului național al Republicii Moldova pentru a fi prezentat Centrului expozițional „RomExpo”.

Expoziția „Fabricat în România” va avea loc în perioada 14-17 octombrie 2015 și va coincide cu următoarea sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare economică între Republica Moldova şi România.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam