Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Septembrie 2017 | 20:02
Profesorul Romeo Ţurcan din Danemarca, menţionat cu diplomă de recunoştinţă
Conaţionalului nostru Romeo Ţurcan, profesor în domeniul Inovaţie şi Business la Universitatea din Aalborg, Danemarca i-a fost oferită, Diplomă de gradul I din partea Guvernului Republicii Moldova, pentru succese remarcabile obţinute în domeniul profesional şi participare activă la promovarea imaginii Republicii Moldova în Regatul Danemarcei.
Potrivit Biroului Relații cu Diaspora, diploma i-a fost înmânată de către Consulul Onorific al Republicii Moldova în Regatul Danemarcei, Asser Mortensen în timpul unei prelegeri inaugurale, susținută de către Romeo Țurcan. Profesorul a vorbit despre copilăria petrecută în Republica Moldova, dar și multe alte amintiri care-l leagă de țara noastră.
 
Romeo Țurcan deține experiență de afaceri în sectoarele energetic, petrolier, militar, high-tech, și consultanță în management.
 
Fiind angajat la  Universitatea din Aalborg, profesorul a inițiat și coordonat mai multe proiecte internaționale care au contribuit la dezvoltarea și consolidarea întregului sector al învățământului superior din Republica Moldova.
 
Romeo Țurcan este președintele Organizației Moldovenilor în Danemarca .
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam