Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Februarie 2015 | 11:08
Proiect dedicat valorilor autentice din Republica Moldova, lansat în Portugalia
Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori” din Almada a lansat în Portugalia un nou proiect întitulat „Prin cultură”. Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Capuchos şi reprezintă primul episod dintr-o serie de spectacole interactive, care vor fi prezentate periodic pe parcursul anului curent şi care-şi propun să promoveze cultura naţională prin aducerea în scenă şi pe ecran a valorilor autentice din Republica Moldova.
În cadrul premierei a avut loc inaugurarea expoziţiei de fotografie artistică „Moldova. Acasă” de Mihai Potârniche. Cu această ocazie, au fost prezentate albumele „Antologia fotografiei basarabene”, „Republica Moldova. Patrimonial” şi „Acasă”, care au apărut sub îngrijirea cunoscutului artist fotograf.
În cadrul evenimentului, a fost prezentat filmul lui Igor Cobileanski „La limita de jos a cerului”. Mihai Potârniche şi Igor Cobileanski au transmis organizatorilor şi spectatorilor mesaje video, prin care au încurajat lansarea acestui proiect cultural.

Spectacolul s-a încheiat cu o selecţie muzicală din patrimoniul universal şi naţional, avându-le drept protagoniste pe Ecaterina, Tincuţa şi Mihaela Popa, Victoria Leucă şi Olga Cibotaru-Popa.

La eveniment au participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia; Mihaela Crăciun, consilier cultural la Ambasada României şi Gelu Savonea, vice-directorul Institutului Cultural Român din Lisabona.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam