Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Noiembrie 2015 | 16:42
Proiecţii de film #dinBasarabia, prezentate la Bucureşti
Cinefilii din Bucureşti vor avea posibilitatea să urmărească o selecţie de filme reprezentative produse în Republica Moldova în cadrul programul Film #dinBasarabia. Evenimentul este lansat în cadrul Târgului #dinBasarabia desfăşurat la Bucureşti, organizat cu prilejul Zilei Naţionale a României.
În cadrul acțiunii, publicul din Bucureşti şi din ţară va avea ocazia să urmărească, în premieră o selecţie de filme reprezentative produse în Republica Moldova, de la începuturi până în prezent. Filmele fac parte din genuri diferite – comedie, dramă sau documentar - şi sunt de scurt şi lung metraj.

Producţiile sunt oferite de Studioul „Moldova-Film”, „TeleRadio Moldova” (Telefilm-Chişinău), OWH Studio, Mediana Communication şi regizorul Igor Cobileanski.

Proiecţiile vor avea loc în zilele de 29 noiembrie şi 1 decembrie, la Studioul Horia Bernea de la Muzeul Ţăranului Român (str. Monetăriei nr.3). Intrarea este liberă.

Programul este organizat de Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare Prut, cu sprijinul Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam