Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Aprilie 2014 | 12:30
Proiectul “Basarabeni în România – Istorii de succes” - la prima ediţie
Proiectului “Basarabeni în România – Istorii de succes” a fost lansat sâmbătă în Sala Senatului Universităţii ”A. I. Cuza” din Iaşi. Invitaţii speciali ai primei ediţii care au împărtăşit tinerilor basarabeni din experienţa lor sunt: Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Octavian Ţîcu, conferenţiar universitar, doctor în istorie, cercetător-coordonator la Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova şi Dorin Drăguţanu, Guvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Moldova.
Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) și-a propus să organizeze o suită de întâlniri cu absolvenții Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, care au ajuns persoane publice recunoscute în domenii importante ale vieţii culturale, profesionale şi academice din Republica Moldova. În fața studenților se vor aduce exemple demne de urmat, care au reliefat valorile culturale și spirituale prin munca și rezultatele obținute de-a lungul timpului.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Consulatul Republicii Moldova la Iași și Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”.

E de menționat că ATRAG este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică. Scopurile principale ale asociației constau în susținerea, promovarea intereselor socio-profesionale ale tinerilor români din afara granițelor și facilitarea integrării lor în societatea românească.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam