Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Februarie 2016 | 09:40
Promovarea dialogului politic între Republica Moldova şi Federaţia Rusă, discutată la Chişinău
Importanţa promovării dialogului politic între Republica Moldova şi Federaţia Rusă, inclusiv pe linia ministerelor afacerilor externe, a fost subliniată de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametştin.
În acest context, interlocutorii s-au pronunţat în favoarea organizării, pe parcursul acestui an, a unei noi runde de consultări interministeriale.

Totodată, oficialii au pledat pentru reluarea activităţii Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, semnarea acordurilor bilaterale privind migraţia forţei de muncă, combaterea migraţiei ilegale şi readmisia, dezvoltarea dialogului interparlamentar.

A fost efectuat, de asemenea, un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a problemei transnistrene, fiind subliniată importanţa reluării negocierilor în vederea identificării unei soluţii politice viabile pentru acest conflict, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam