Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Aprilie 2016 | 15:15
Promovarea serviciilor de consultanţă legală şi contabilă pentru diaspora din Italia
Extinderea şi promovarea serviciilor de consultanţă legală şi contabilă pentru diaspora moldovenească din Italia, a fost unul dintre subiectele abordate de şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora BRD, Valeriu Turea, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiene (CCIMD), Mauro Salvatori.
În cadrul discuțiilor, au mai fost discutate oportunitățile de colaborare între cele două instituții și aspectele privind semnarea unui Protocol de cooperare între CCIMD și BRD, evenimentul urmând să se producă într-un viitor apropiat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam