Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Martie 2015 | 15:23
Promovarea tradiţiilor de Mărţişor în Republica Azerbaidjan (FOTO)
În primele zile ale primăverii, Ambasada Republicii Moldova la Baku a organizat două măsuri festive de omagiere a sărbătorii tradiţionale Mărţişor.
Astfel, în incinta Liceului nr.20 din Baku, la 2 martie, a fost organizată o acţiune festivă de distribuire, colectivului pedagogic şi elevilor, a mărţişoarelor şi bucletelor tematice. De asemenea, pedagogii şi elevii azeri au fost informaţi despre tradiţiile şi obiceiurile moldovenești de primăvară, fiindu-le oferite şi diverse dulciuri, se spune într-un comunicat al reprezentanței diplomatice.
 

Cu aceeași ocazie, în incita Ambasadei, a avut loc serata de omagiere a sărbătorii „Mărţişor”. La eveniment au participat reprezentanţi ai organizaţiei diasporale moldoveneşti de la Baku, precum şi jurnalişti. Programul seratei a inclus oferirea mărţişoarelor tuturor invitaţilor, prezentarea filmului documentar despre istoria şi tradiţia Mărţişorului, alocuţiunea ambasadorului, audierea unor piese muzicale populare, precum şi servirea bucatelor şi a băuturilor tradiţionale moldoveneşti.
 

Potrivit sursei citate, invitaţilor la serata Ambasadei le-au fost oferite postere stilizate, conţinând „Legenda Mărţişorului”. De asemenea, în cadrul acţiunii, membrii misiunii diplomatice au întreţinut un dialog activ cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti, cei din urmă fiind informaţi pe marginea ultimelor evoluţii social-politice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam