Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Aprilie 2017 | 14:43
Protecţia socială a cetăţenilor moldoveni din Italia, discutată la Guvern
Semnarea cu Italia a unui acord de protecţie a drepturilor sociale a cetăţenilor din ambele state este importantă, a menţionat prim-ministrul Pavel Filip la întrevederea cu Ambasadorul Republicii Italiene, Valeria Biagiotti. Premierul a exprimat gratitudine autorităţilor italiene pentru atitudinea pozitivă faţă de cetăţenii moldoveni aflaţi în Italia, potrivit unui comunicat de presă emis de Direcţia Comunicare şi Protocol a Guvernului.
Premierul a apreciat relațiile dintre Republica Moldova și Italia ca fiind foarte importante pentru țara noastră. Printre principalele domenii de cooperare bilaterală, Pavel Filip a menționat dezvoltarea politicilor migraționale, sectorul energetic și al mediului, siguranța alimentară, precum și reforma Departamentului de Carabinieri. „Mulțumim pentru suportul acordat în parcursul european al Republicii Moldova, experiența și expertiza Republicii Italiene este foarte importantă pentru noi. Pledăm pentru dinamizarea în continuare a dialogului bilateral”, a declarat Pavel Filip.
 
La rândul său, Ambasadorul Republicii Italiene la Chișinău a spus că evoluțiile în relațiile moldo-italiene sunt privite pozitiv la Roma. Valeria Biagiotti a remarcat întrevederile de succes avute recent la Bruxelles de premierul Pavel Filip. „Din partea autorităților italiene aveți toată susținerea în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană”, a menționat diplomatul italian.
 
Republica Italiană este unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova, plasându-se pe poziția a treia după volumul schimburilor comerciale și al investițiilor. În țara noastră sunt înregistrate pentru 1300 companii cu capital social italian. 
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam